Lenovo Workplace Client 25-04-2022

Projektlederne hos Nordkysten A/S har en Lenovo

ThinkPad 10 med tilbehør i tasken, når de er i marken. Advania leverer det hele som en pakkeløsning.

Entreprenørfirmaet Nordkysten kom med en udfordring til Advania: Find de tablets, der kan bringe os tættere på vores mål om at blive digitale i alle led, så vi for eksempel kan rapportere direkte i stedet for at bruge arbejdssedler. Nordkysten opstillede en række krav og specifikationer, og på den baggrund præsenterede Advania de bedste alternativer og hjalp gennem kvalificeret rådgivning med at snævre feltet ind. Efter test af de to bedste kandidater faldt valget på Lenovo ThinkPad 10.

”Vi har 10 dygtige projektledere, der har brug for at dokumentere forholdene, når de for eksempel skal udarbejde tilbud på anlægsopgaver,” forklarer it-ansvarlig Lasse Borch hos Nordkysten A/S, hvor de i forvejen bruger Lenovo pc’er. ”De skal blandt andet tage billeder, hente data fra vores netværk, kommunikere og dele informationer. Med afsæt i Advanias rådgivning har vi fået sammensat en pakke med tablet og tilbehør.”

Pakken består af en ThinkPad 10, et tastatur, en sleeve til beskyttelse, en 220V lader og billader. Når en ny medarbejder starter hos Nordkysten, eller hvis en medarbejder mister sin tablet, sender Advania en ny pakke, der er klar til brug direkte ud af æsken.


”ThinkPad 10 har vist sig at være et godt valg, fordi den er robust, og så kan den med sit Windows system gå direkte på vores netværk og gøre brug af alle de programmer, vi anvender i det daglige projektarbejde. Det er også praktisk med pakkeløsningen fra Advania, så vi bare kan genbestille til en fast pris og med et aftalt indhold,”
fastslår Lasse Borch.

Integreret i hele arbejdsgangen

Projektlederne hos Nordkysten A/S har typisk til opgave at inspicere forholdene forud for tilbudsgivning, ligesom de dokumenterer det udførte arbejde bagefter. Nordkysten udfører entreprenøropgaver som kabellægning, kloak, fjernvarme, vandledninger og meget mere, og i den forbindelse er dokumentation helt central.
 
"Vi har været i stand til at integrere vores Lenovo tablets i arbejdsflowet, fordi de har nogle klare fordele til netop vores opgaver."

Billede-Nordkysten-2

”Vi har været i stand til at integrere vores Lenovo tablets i arbejdsflowet, fordi den har nogle klare fordele til netop vores opgaver. Jeg har allerede nævnt, at er meget robust, men den har også flash til sit kamera, hvad de færreste tablets har, så vi også under vanskelige lysforhold kan få dokumentationen i hus. Derudover kan vi komme et simkort i den, så den kan kobles på vores interne netværk via en VPN-løsning, hvor vores projektleder end står henne.”
Lasse Borch

 

Det betyder, at projektlederen ikke alene kan hente data direkte fra netværket, men også lægge sin dokumentation på systemet derhjemme, mens han står på lokationen. Der er adgang til alle drev og dokumenter samt kalendere, sagsakter og meget mere. Altid online og med fuldt overblik

”Vi går meget op i at uddanne vores medarbejdere og hele tiden udvikle vores forretning og vores løsninger,” forklarer it-ansvarlig Lasse Borch. ”Derfor er det også helt naturligt for os, at både vores projektledere og vores mange øvrige medarbejdere i marken er udstyret med tablets og er online konstant. Dokumentationen er ganske enkelt en nødvendighed for vores stramme kvalitetsstyring, og den kan vi sikre overalt ved hjælp af billeder eller ved indimellem at tage en hel videosekvens. Det er guld værd i forhold til tidligere tiders møjsommelige dokumentation, hvor man skulle taste ind og synkronisere det hele hjemme på kontoret.”

Medarbejderne bruger som nævnt en direkte VPN-linje til netværket hjemme i virksomheden, hvor et velfungerende datacenter holder styr på data, video og billeder. Virksomheden er i øvrigt godt i gang med at skifte Windows 8.1 ud med Windows 10.

 

Læs også vores andre kunde cases