it-infrastruktur Workplace TCP VDI netværk 11-05-2022

Er TCP er det svage led i VDI i din infrastruktur?

Fremtidens arbejdsplads er ikke så meget et fysisk sted som den er en digital infrastruktur, der giver medarbejdere sikker og altid-adgang til sine apps og data - uanset hvor de arbejder fra, og hvilken enhed de arbejder på. Teknologierne er testede og køreklare. Internetprotokollen TCP er det svage led og optimeret internet er svaret.

Der er mange holdninger til hybridarbejde. Der er er også mange fordele - for både virksomheder, medarbejdere, samfundet og miljøet. Medarbejdere med mulighed for at dele arbejdstid mellem arbejdspladsen og hjemmet er mere produktive. Virksomheder hvor medarbejdere arbejder hjemmefra to dage om ugen kan nøjes med ca. 30 procent færre kontorkvadratmetre. I følge Dansk Erhverv kan flere muligheder for medarbejdere for at arbejde hjemmefra give 14,2 milliarder kroner i samfundsøkonomisk gevinst. Medarbejdere der pendler mindre, betyder mindre energiforbrug og CO2-aftryk.

Fortællingerne om moderne Virtual Desktop Infrastructure teknologier og løsninger er mange, og de har brugervenligheden tilfælles. Løsningerne kan leveres prækonfigureret og kræver ikke VDI-specifik viden at implementere. Det gælder også Windows 365 hvor al kompleksitet er gemt væk bag et velfungerende interface, som er alt brugere, behøver at vide for at anvende og skabe værdi med løsningen. Medarbejdere får sikker og altid-adgang til deres desktop, applikationer og data via browser eller RDS-klient. Alle data gemmes i skyen.

Fælles for fortællingerne om moderne Virtual Desktop Infrastructure teknologier og løsninger er også, at de tager internetforbindelsen for givet. Måske fordi VDI-teknologier og -løsninger er helt afhængige af uafbrudt internetforbindelse for at fungere. Måske fordi det i dag er rimeligt at tage for givet, at medarbejdere har adgang til den internetforbindelse, som er nødvendig.

| Men faktum er, at den internetforbindelse som VDI-teknologi og -løsninger kræver, handler om mere og andet end båndbredde og forklaringen er måden internetprotokollen TCP fungerer på. Protokollen allokerer automatisk mest båndbredde til dem, der sender og modtager de tungeste filer. Sådan er protokollen designet, og det betyder for eksempel, at en 1000% forøgelse af båndbredden kun reducere svartid på forbindelsen med 27%.

Internet-Fiber

Forskellen ligger i tilgangen

Når flere og flere VDI-løsninger skal konkurrere med millionvis af IoT-enheder og andre, som kræver internetforbindelse, er løsningen ikke mere internet men om optimeret internet. Det handler mindre om båndbredde og megabits og mere om at balancere forbrug og eliminere flaskehalse.

Advania hjælper virksomheder med løbende og automatisk at optimere deres internet og afkast på investering i VDI og hybridarbejde. Hjælpen er dels i form af analyse og rådgivning, dels i form af hardware.


Tal optimeret internet og effektive VDI-løsninger med os
Skriv til os, eller udfyld kontaktformular.